Torstaina pakattiin kamat ja koirat autoon aj lähdettiin juhannusruuhkaan jonottamaan. Alkumatkan ajelin vanhaa tietä jossa ei ruuhkaa ollut, mutta koska Mikko ihan välttämättä tahtoi motarille niin sinne sitten mäntslän kohdalta jonottamaan. Välillä päästiin eteenpäin jopa sataa kahtakymppiä, välillä sitten seistiin paikalla ja odoteltiin ihmettä.
Eipä tuo minua haitannut yhtään vaikka ruuhkassa seisoskeltiin, mukavaa vaihtelua. (joo olen sekaisin tai jotain sillä pidän ruuhkassa istumisesta.)
Menihän siinä matkassa aikaa paljon enemmän kuin normaalisti, mutta perille päästiin.

Mäntyharjussa mentiin ensimmäiseksi yöksi mikon mummolaan, ja sitten pariksi seuraavaksi yöksi mökille. Ihana mökki, ilman sähköä ja sisälle tulevaa vettä. Juuri niin kuin mökillä kuuluu ollakkin. Valoina kynttilät, ruoka tehtiin kaasuliedellä, vedet kannettiin saunaan järvestä ja tarpeilla käytiin ulkohuussissa. Ihan parasta.
Mökillä oltiin siis juhannusaatto, käytiin soutelemassa, porukat sauno ja ui ken uskalsi, ja illalla tietysti kokkoa katsomaan ja makkaraa paistamaan.

Juhannuspäivänä käytiin pyöröhtämässä jossain sukujuhlissa jossa tunsin todellakin olevani täysin ulkopuolinen enhän minä sieltä tuntenut kuin Mikon, mikon äipän ja sen miesystävän. Sukujuhlilta kun päästiin pois mentiin takaisin mökille, Usva otettiin vahdiksi ja Sani jätettiin Mikon veljen, Matin, kaveriksi mummolaan.
Oli ihan huippua olla ihan kahdestaan mökillä, sauinottiin, syötiin ja pelailtiin. Mikko myös yllätti minut isosti. Siitä myöhemmin.

Sunnuntaina palailtiin takas noiden mummolaan vielä yhdeksi yöksi, sillä juhannuksen jälkeisenä maanantaina Mäntyharjussa on markkinat, ja pitihän ne nähdä ja kokea.
Markjkinoiden jälkeen lähdettiin sitten ajelemaan takaisin kotia kohti.

Paras juhannus pitkään aikaan.

yllari.jpg