Tänään se sitten oli Kiva KoiraKansalainen testi. Harmiksemme emme olleet kahdella viimeisellä kurssikerralla Usvan juoksujen takia.
Kokeessa oli siis kymmenen kohtaa ja me onnistuimme läpäisemään niistä yhdeksän. Yhdestä jäi siis kiinni meidän testin läpäiseminen. Mutta se ei meitä haittaa, uusi yritys sitten kun seuraava testi tulee vastaan. Tuo testi oli hyvää harjoitusta sekä itselle että koiralle. Näki kuinka koira käyttäytyy noissa tilanteissa, ja mitä itse pitäisi tehdä paremmin jotta testi menisi läpi.

1. Vieraan ihmisen hyväksyminen.
- Usva hyväksyy kaikki, Usva on kaikkien kaveri, ihmiset on ihania, ainoa vaan että niitä pitäisi päästä pusuttamaan ja koska Usva ei ole iso ja pusutettava on ylhäällä on Usvalla paha tapa pompata.

2. Koira istuu kauniisti silitettävänä.
- Ai istuu vai, hah. Mutta kiltisti antaa ihmisten silitellä itseään.

3. Tutkiminen ja hoitaminen.
- Tämä kohta meni vähän säheltämiseksi, Usva ei oikein tajunnut mikä juttu tämä on, mutta antoi toki tutkia itseään ja harjallakin harjata vaikka kotona harjaa mennään sängyn alle pakoon =D

4. Vetämättä kävely.
- Helppo homma.

5. Ihmisjoukon läpi kulkeminen.
- Ei ongelmaa.

6. Istuminen, maahanmeno ja paikalla pysyminen.
- Loistavaa. Usva sai paljon kehuja kun pysyi hienosti paikalla.

7. Luoksetulo.
- Helppo juttu.

8. Koirien kohtaaminen.
- Tähän kohtaan meidän testi kaatui. Usva on hyppypomppuloikka ja olisi tahtonut pompata moikkaamaan toisen koiran omistajaa jota minun piti kätellä ja Usvan olisi pitänyt istua kiltisti vierellä.

9. Koiran reaktio häiriöön.
- "lenkkeilijästä" vähät välitti, taakse lentävää purkkia Usva taas meni hieman tutkimaan että mikäs tänne putosi.

10. Omistajan odottaminen.
- Usva odotteli kiltisti pientä piippaamista lukuun ottamatta.

Kaiken kaikkiaan homma siis meni hyvin, vaikkei läpi päästykkään. Usva sai paljon kehuja ja testin pitäjä sanoikin että Usvasta olisi vaikka mihin jos vaan minua kiinnostaisi lähteä esim tokoilemaan.